Monday, 28 May 2012

SHORT MASSAGE TO ALL YG KATE TAKNAK.

emmmmm, dah 3 hari batuk n demam... habis anak2 n suami dah jangkit.. siapa kate minum herbalife kebal.. same je ngan org lain demam jgk, batuk jgk.. tapi tak seteruk kencing manis pada usia 25 tahun la, sakit jantung pada usia 40 tahun la, strok pada usia 50 tahun la.. sebab herbalife ni makanan bukan ubat.. dan kami percaya kesihatan bukan datang dari apa yang kita amalkan 2@3 hari, 2@3 minggu, 2@3 tahun tapi kesihatan datang dari ape yang kite amalkan HARI-HARI dan SELAMA-LAMANYA.. alhamdulillah herbalife adalah makanan yang sihat dan seimbang dan kite perlu amalkan hari2 selama-lamanye..
Ade jgk yang jawab: 
tapi mahal la.
tak bleh la minum susu ni.
xpe makanan yg diamalkan akak skrg dah cukup sihat.
tak percaye dgn produk2 ni.
yang paling kerap"buat ape nak bergantung kat produk2 ni tak natural,gune care natural la"..
1)cube kire setiap kali shake tu bape? nak berkire lagi kalau herbalife boleh bantu jaga buah pinggang, jantung, usus, pankreas, hati, limpa, kulit, otak, tisu2 dan semua la.. dah sakit baru nak cari herbalife, ni bukan ubat tapi makanan yang sihat...
2)tak bleh minum susu2... blaja la benda baik.. cube fikir mase kecik2 kite ni semua xpandai tapi mak n ayah ajar kite makan, suap nasi luah2 balik, tapi suap lagi...
3)mane ade dah makanan yang sihat dan lebih murah dari herbalife.. boleh makan 7 warne buah dan sayur tiap2 hari dan pastikan makanan tu xde racun serangga, xde goreng2, minyak yang baik dan macam2 lagi la
4)TAK PERCAYA dgn herbalife lagi, dah 32 tahun dalam pasaran dunia, dah 82 negara dan yang paling penting dah 82 kementerian kesihatan tiap2 negara luluskan herbalife.. dan yang paling kelakar kalau ade org cakap herbalife ni tak halal, dah tentu semua produk dari luar negara mesti lalu kementerian kesihatan dan semestinya la kementerian kesihatan malaysia akan pastikan xde bahan2 yang haram. takkan diorang nak luluskan benda yang haram..
jom same2 jadi insan yang lebih luarrrrrrrrbiaseeeeee..




*copy from mygreat2 upline kak nadia :D



Friday, 25 May 2012

Mane yyang baik? korg nilai sendiri..

 بِسْــــــ​مِ اﷲِالرَّحْ​مَنِ اارَّحِي



salam semua.

Pada pendapat anda kenape bende nie terjadi? serius aku xphm dan aku xtau kenape.. sanggup batal an majlis ilmu semata2 nk buat konsert. c'mon weh, aku tngok majlis ilmu tu da lame plan. aku tengok planner kt UAI punyer plan awal bulan dulu. tp bile da ad bende nie terus batal. -.- kite da bole tngok mcm mne bgus himpunan niekan.  aku xbelah mane2 pihak, tapi aku memang tak bole terima dan still tertanye2 kenapa?


Biakan sahaja persoalan itu tidak berjawab. tp aku ad sumthing nk share. sape2 yg nk pergi putrajaya tu aku xhalang tp aku bole x nk halang korg pergi perhimpunan tu. bkn ap? dari korg buang mase jom follow aku tgok korg punye future. mane tau korg punye hati terbukak nk tngok nie. tengok gambar kt bawah.




itu adalah STS. apa itu STS? STS tu Success Training Seminar. npkkan die kasi training utk sapa yg nk succes. kt situ nt korg akn npak succes people dan mcm lgi. aku malas cerita sbb klo da cite da tak best la. korg datag la besok. ape contact aku 0142361004.

*shortpost j sebab post nk ajk org pergi sts j :D

Wednesday, 2 May 2012

Mak, Abah.. You can Do it!!!

. بِسْــــــ​مِ اﷲِالرَّحْ​مَنِ اارَّحِي


Salam semua,


MYLOVE <3
Gambar  kat atas adalah mak dan abah. Hensem dan Cantik kan dorg. :D
aku tulis entri nie khas buat dorg. sebab dorg adalah cuustomer pertama aku. sekarang nie aku tengah jadi coach dorg. hehe. da 3 minggu aku coach dorg. Alhamdulillah, positive feedback dpt dari dorg. aku cerita pasal mak dulu la. Mak ni bagus sgt. cakap pasal nk kuruskan badan memang die bersemangat. banyak jugak lah produk yg die da cuba. klo nk ckp produk  ap pun tak suda. sebelum nie mak memang kurus. die pernah cite yg masa die remaja die sgt kurus. tp biasa la after org pregnant mesti badan dorg naik. mak aku berat badan die naik sgt2 time die lahirkan adik aku yg last. dan berat badan die naik turun mcm tu dan bole npk mcm mne die sekarang. so, first2 aku jumpe herbalife and aku tahu yg herbalife nie bole kasi kurus dalam fikiran aku terus fikirkan mak. then a week after aku balik dari first STS, aku balik rumah, cerita pasal herbalife kt mak. mak ckp die akn try wah seronok aku dpt first costumer. tp aku tak dapat bagi mak produk sebab aku pun xguna lagi. lepas dlm bulan 4 aku baru bole dapat kasi mak guna. b4 mak guna tu mcm biasa lah aku scan mak. bkn scan bdan tu. just timbang nt bole tahu 8 komponen dalam badan. after scan, berat die 73.6kg dan 8 komponen tu phm2 j la. so, utk dptkan berat yg ideal mak kne turun 12kg. npk banyakkan, tp dalam herbalife nothing is impossible. so, aku sarankn mak amik shake f1 dan tea mix. sebab mak nie ad sakit tulang aku suruh la mak tambah amik calcium plus. after die consume seminggu aku scan balek la badan die. alhamdulillah berat die kurang hampir 2 kilo. bonus mak cakap die die makin bertenaga, jarang rase ngantok (nie sebab kuasa tea mix) dan die ckap kulit die makin lembut dan halus mcm baby. :D wah aku dengar teruja beb. tmbhan die punye sakit2 tulang da hilang. wah lagi la aku teruja sgt. sebab sebelum nie die selalu mengadu yg die sakit kaki dan tangan die dan die selalu mintak akak kau urut. yela akak aku pun physio jugak. so die mintak akak aku urutkan. tp lepas die consume aku tak penah dengar die mintak urut. 


sekarang nk cerita pasal abah pulak. abah nie sama jugak mcm mak. dulu time die remaja dulu die kurus jugak. dan seperti mana lelaki yg lepas kawin da cnfirm perut dorg naik. sa la mcm abah. tp abah die buncit sgt die melebar ketepi. so npk mcm abah nie besar la. abah nie pun sama jugak mcm produk die amik tp yg bagus die xpernah amik sama produk kurus yg mak amik. so, kirenye mcm abah amik lain mak amik lain. berat abah nie bole tahan jugak 93kg. dan berat die kne trun 26kg . :DD
kali ni aku kasi abah mkn sama mcm mak amik.  haha tp abah nie susa sket. klo nk amik shake punya la susa. kne org sediakan. so, mak la kne wtkan. kadang2 abah xamikpun sebab mak lupa. tp abah suke amik tea mix. sebab sekarang abah bawak teksi. so, aku rase tea tu kasi die lebih energy dan susa nk ngantok. sebab tu die suke. dan sekarang nie die pun da xmengadu die punye sakit belakang. :D di sebabkan abah asyik sibuk dan aku selalu kluar jadi aku xdpt follow up abah sgt. tp mlm tadi aku sempat scan abah dan great, xserius abah pun dapat turun 2kilo. hahaha cube klo die serius bape byk die bole trun. 




lepas aku dengar sume  nie aku rasa sgt bersemangat nk jadi coach wt mak ngan abah. dengan bagi dorg mkn mknan yang berkhasiat alhamdulillah untuk menjadi sihat tidak mustahil. so, mintak doa semoga dorg dpt achive target berat ideal dan aku akan tunjuk gambar dorg yg ideal satu hari nanti :DD


setakat ini sahaja entry aku kali ini, aku da mulakan bagi parent aku utk jadikan dorg sihat. bagaimana dengan korg sume. berminat nk kasi parent korg sihat. tanye aku dan aku akan tunjuk mcm mane caranye. Assalamualaikum.

Monday, 30 April 2012

Kenapa HERBALIFE, bukan yang lain??

. بِسْــــــ​مِ اﷲِالرَّحْ​مَنِ اارَّحِيم


salam semua, sebelum aku mulakan entry yang ni aku nk beritahu penulis kali ini adalah pemilik blog sebenar sekali lagi diulang penulis kali ini adalah pemilik blog sebenar :D. Entry lepas aku mintak tolong kawan aku tuliskan first time and minta tlg die ajakan sikit. Maklumlah org celik IT. btw, thx sgt2 utk entry yg sgt menarik dan bagi aku idea utk tulis blog nie. aku minx tolong die sebab aku pernah tngok blog die yg die jual shawl.(http://azilahaziz.blogspot.com/?zx=e3a74bf82ca047e5) menarik. singgah sebentar. aku tngok die nie memang bgus wt bisness dulu die pernah cite die wt score a, then die jual tudung dan sekarang die jual kek. bgus die nie. hope, satu hari die terbukak hati nk join herbalife. hehe :D


Berbalik pada tajuk tadi, kenapa HERBALIFE bukan yg lain?? bagi aku HERBALIFE npk spesel die. bkn yg lain2. aku pernah j kne tarik dengan mambe2 aku yg lain utk join MLM nie. tp aku tak pernah terbukak hati lansung utk join dorg. maybe sebab nk join bnde tu byk modal nk kne  . haha. pdhal sume bisnes yg kte join mesti kne ad modal. tapi lansung tak berminat. tp bukan HERBALIFE. memang kalo nk fikirkan agak lama jugak aku wt decision utk join herbalife. tp after my sponsor dtg kt aku dan die terangkan kat aku ap itu HERBALIFE. memang agk berminat. tp x 100% aku minat. then sekali lagi aku wt decision utk pergi first event aku, STS pullman, then i see what want. :D tp tu xcukup kuat lagi after nxt event Zero 2 Hero wah lagi la berkobar-kobar then terus sepenuh hati aku wt decision paling besar aku rase,aku pergi EXTRAVAGANZA kt s'pore. memang npk pelik kan baru kejap j aku join bende nie aku terus nk pergi bnde tu sume. kt s'pore pulak tu. klo kt sini xp lagi. tapi aku xpuas. aku nk tengok lagi besar. :D


 with my sponsor OMAR ISA
ABG DALI :D great leader.

 my new big family <3

my first STS.  <3


 my first Z2H :D

EXTRAVAGANZA
coming soon :D (tak sabo)



(the decision that i made <3)

Pada mulenye aku nk wt HERBALIFE nie utk dptkan side income. sebab aku tngok testimoni income pergghhh!!! ckp ko ad yg RM100k doe.. gile byk kot. student lagi. aku rase aku nk join nie sebagai student nk side income nk bayar balek duit PTPTN aku. mamang aku mampu sgt2 klo aku abes study trus bayar PTPTN aku. tp bile aku da npk bende nie memang boel wt duet so aku da pasang impian aku. hehe. tp tu sume dari segi bisnes. tp klo nk difikirkan, nk cari duet bole jer buat bende lain. mcm ad mambe aku ajk tu, memang terbukti ramai da berjaya buat duet even student dpt income weekly beribu2. aku ulang balik weekly oke. bkn sebulan. (HERBALIFE pun bole :D) tp ap yang aku ckp HERBALIFE nie spesel adlah niat nk tolong org. dengan HERBALIFE memang mengubah kehidupan org. terlalu byk testimoni yg hidup mereka da diubah. sama jugak seperti aku.aku belajar fisio pun sebab nk tolong org. nk jaga parent aku. tp sekarang secara sedikit aku da dpt tolong parent aku sendiri dengan bagi dorg mkn bnde yg sihat. dan sekarang dorg punye kesihatan npk sgt da improve. klo nk cte pasal dorg punye kesihatan nxt entry. :D tp memang aku da ad target kau utk aku mengubah hidup dorg utk dapat kehidupan yg sihat. so ini yang sgt spesel buat HERBALIFE. for those yg concern pasal kesihatan parent korg tanye saya. :D 
no PTPTN more. hehe nie bkn nk provoke mansuh PTPTN :D
setakat ini sahaja entry kali ini. thank sgt2 pada kawan saya yg buat first entry (nt tuntut eh calsium plus naik sem :D), pada sponsor OMAR ISA. dan pada sesiapa yg membantu. perjalanan masih panjang dan tidak akan habis :D


Saturday, 28 April 2012

Bermulanya sebagai Abang Herbalife.

. بِسْــــــ​مِ اﷲِالرَّحْ​مَنِ اارَّحِيم


Sebelum panjang lebar aku menaip aku nak tegaskan di sini "aku bukan pemilik sebenar blog ni". Ulang suara, "aku bukan pemilik sebenar blog ni". Sebenarnye abang herbalife mintak tolong aku untuk design kan blog ni. Disebabkan aku terasa terhutang budi dengan abang herbalife jadi aku pun  tolonglah. Semua background, header and editing yang ada dalam blog ni semua aku yang buat. Jangan banyak komen eh abang herbalife. Hihihi

Actually aku dengan abang herbalife ni kan satu course. Tapi kiteorang ni tak rapat masa semester satu. Waktu tu aku cuma tahu nama dan kenal je. Semester dua baru lah aku dengan abang herbalife ni rapat tapi tak seberapa rapat. Itupun disebabkan hal kerja dan waktu nak dekat final kiteorang buat study group sama-sama. So barulah aku tahu dia ni ada jual herbalife. Sejujurnya aku tak tahu pun ape menatangnye "Herbalife". Tapi penah sekali dia tunjukkan brochure pasal herbalife then barulah aku tahu.... produk kesihatan rupanye.


Waktu SMSS:D

Nak dipanjangkan cerita...abang herbalife ni baik hati tolong aku masa nak last semester. Sebab itulah aku mula ngam dengan dia ni. Sebagai kawan abang herbalife, aku bagi sokongan sepenuhnya bila dia ni bersungguh-sungguh melibatkan diri dalam herbalife. Niat abang herbalife melibatkan diri dalam herbalife ni murni. Aku tahu apa niat dia. Apa disebalik kesungguhan dia. Salah satunya sudah pasti nak tolong orang-orang kat luar sana tu sihat.

Abang herbalife bukan setakat nak tolong orang tapi kawan dia. Buktinya dia tak jemu-jemu nak promote coursemate dia pasal produk. Buktinya....









See? Sebenarnya ada lagi kat Twitter tapi malas nak print screen. Hihihi. Ni pun dah cukup kot.


 Hmmm tapi lumrah realiti hidup, bila nak buat baik bukan senang. Orang benda baik susah nak dengar. Banyak benda kena lalui. Apa yang penting, abang herbalife kena tetapkan niat yang baik tu kenapa dia nak usahakan herbalife. Biarkan orang nak kata apa, biar apa orang nak perlekehkan apa yang kite buat asalkan kite tahu apa matlamat kite buat benda ni.
"Ambil yang positif, yang negatif campak jauh-jauh".. Macam kenal kan ayat ni?! Lepastu jangan sesekali berhenti ditengah jalan ye abang herbalife. Ingat balik apa niat abang herbalife...PTPTN? Nak hantar parent pergi mana?


By the way, kenapa aku gelarkan dia abang herbalife? Jeng jengg... Sebab mostly coursemate panggil dia macam tu kot. Aku pun rasa macam sedap je panggil macam tu. Lagipun contact name dalam phone aku pun aku save " Phy Abang Herbalife"  hahhahaaa. So sesiapa yang rasa nak cuba herbalife boleh lah mintak bantuan abang herbalife ye.


Setakat ini je permulaan untuk blog "Abang Herbalife" daripada "bukan pemilik sebenar blog ni". Terima kasih. Semoga berjaya abang herbalife!
Assalammualaikum.